Make your own free website on Tripod.com
              TRAVEL HANDBOOK NEW ENGLAND
INTRODUCTIE   |   AMERIKA OP KLOMPEN   |   SERVICES   |   LINKS   |   MIJN BOEKEN   |    ADVERTEREN   |   CONTACT   |   TAALWISSEL

LOGIES TIPS
The Roaring Lion B&B, Waldoboro, Maine

The Roaring Lion is een zeldzaam fraai houten pand uit 1905 en dankt zijn naam aan de tijd dat de eigenaars, Robin & Bill Branigan in Afrika doorbrachten. De prima en persoonlijk ingerichte slaapkamer, de gezellige zitkamer en de genoeglijke veranda ten spijt, is het voornamelijk het ontbijt waaraan ik voortdurend terug moet denken. Bill blijkt een meer dan voortreffelijke kok en zijn creatie van Blueberry Muffins is werkelijk onovertroffen. Bent u niet in de gelegenheid om The Roaring Lion met een bezoek te vereren, neem dan eens een kijkje op de web site www.roaringlion.com want Robin vertelde dat eerdaags een locale publicatie met recepten verschijnt.
The Roaring Lion (995 Maine Street, Waldoboro, 207-832-4038)
AMERIKA OP KLOMPEN
WALDOBORO, Maine 
CAMDEN, Maine 
Neem een aantrekkelijke baai, een jachthaven en een voormalig vissersdorpje dat tegenwoordig in hoofdzaak van toerisme moet leven. Tien tegen een dat het resultaat weliswaar vaak heel erg populair is, maar zelden een schoonheidsprijs verdient. Tot mijn grote opluchting blijkt Camden niet in deze categorie te vallen. Anders gezegd: reeds bij de allereerste kennismaking maakt het plaatsje een aangename indruk.


Camden, Maine

Aan de rand van het dorp zijn op bescheiden schaal wat voorbeelden zichtbaar van fast-food restaurants en motel-ketens, maar deze 'zegeningen' van het moderne toerisme zijn niet in staat gebleken om het gezellige stadsbeeld te ontsieren. Volkomen terecht blijken de meeste mensen die Camden bezoeken de voorkeur te geven aan over- nachten in een van de talloze bed & breakfast's en aan eten in een restaurant waar het voedsel nog door een kok wordt bereid. Zoals bijvoorbeeld bij Cappy's Restaurant waar ik voor een redelijke prijs een uitstekende Schooner Omelet als lunch gebruik.


Camden en de baai, gezien vanf Mt. Battie

Camden ligt daar waar de bergen en de zee elkaar ontmoeten. Een uitstekende plek om dat te bekijken is Mt. Battie in het Camden Hills State Park. Dit natuurgebied telt diverse aantrekkelijk wandel 'trails', maar de top van Mt. Battie, bekroond met een stenen uitkijktoren, is ook per auto te bereiken over de Mt. Battie Road die in 1896 werd aangelegd.
De aanwezigheid van kustgebergte biedt Camden niet alleen een aantrekkelijk panorama, maar stelde het dorp tevens in staat een oplossing te bedenken voor uitbreiding van de lokale bibliotheek. Uitbouw van de bestaande voorziening stuitte op bezwaren van bewoners op de hoger gelegen hellingen die hun uitzicht over de baai dreigden te verliezen. Een plaatselijke weldoener stelde het geld beschikbaar voor een ludiek alternatief: realiseren van de uitbreiding (1995) door deze in de berghelling uit te graven. Camden is hiermee een van de zeldzame plaatsen met een ondergrondse bibliotheek.