TRAVEL HANDBOOK NEW ENGLAND
INTRODUCTIE   |   AMERIKA OP KLOMPEN   |   SERVICES   |   LINKS   |   MIJN BOEKEN   |   ADVERTEREN   |   CONTACT   |   TAALWISSEL
Cover of Travelling with a Camper in the USA)
REISHANDBOEK COLORADO & WYOMING
Cover A Round of Golf

MIJN BOEKEN
Tot dusver heb ik twee reisgidsen over de Verenigde Staten geschreven, beiden gepubliceerd door Uitgeverij Elmar BV, een van de belangrijkste uitgevers van reisgidsen in Nederland. Uitgeverij De Standaard in Antwerp is verantwoordelijk voor distributie in Belgie. Bij Uitgeverij Elmar BV verscheen tevens een door mij geschreven boek over golf. Klik op de onderstaande titels voor uitgebreide informatie over de publicaties.

ISBN 90-389-0665-X
275 pagina's, geillustreerd, 12,5 x 21,5 cm.
Hfl. 39,50

ISBN 990-389-0971-3
504 pagina's, geillustreerd, 12,5 x 21 cm.
Hfl. 44,95

ISBN 90-389-0827-X
232 pagina's, geillustreerd, 14 x 22 cm.
Hfl. 29,50
2e druk November 2000.


Waar CAMPERREIZEN IN DE USA een reisgids is waarin specifiek aandacht wordt besteed aan het reizen met een camper/motorhome (met slechts een beknopte samenvatting van de belangrijkste bezienswaardigheden in elke staat), is REISHANDBOEK COLORADO & WYOMING een reisgids waarin een complete regio (The West) gedetailleerd wordt besproken, ongeacht het vervoersmiddel. Omdat de meeste Nederlandse en Belgische bezoekers echter kiezen voor een rondreis met een personenauto of camper/motorhome, heb ik een zware nadruk gelegd op aantrekkelijke routes in dit gebied. In totaal beschrijf ik 50 verschillende trajecten (uiteenlopend van korte ritten tot trips van een of meer dagen) waaraan alle bezienswaardigheden en interessante plaatsen in Colorado en Wyoming (plus het Black Hills gebied van South Dakota) gelegen zijn. Deze methode stelt de lezer in staat heel eenvoudig een rondreis naar eigen keuze samen te stellen.

REISHANDBOEK COLORADO & WYOMING onderscheidt zich van (vaak uitstekende) Engelstalige of uit het Engels vertaalde reisgidsen doordat het boek volledig geschreven is met de Nederlandse en Belgische reiziger voor ogen in plaats van de Amerikaanse (hetgeen een groot verschil betekent).

Cover of Travelling with a Camper in the USA)
Camperreizen in de USA 

CAMPERREIZEN IN DE USA is een praktische reisgids voor bezoekers van Noord-Amerika die een 'recreational vehicle' (camper/motorhome) willen huren. De reisgids, aanvankelijk gepubliceerd onder de titel 'Campervakanties in Amerika', is momenteel in de derde druk. In de pers werd CAMPERREIZEN IN DE USA zeer positief beschreven: "...het boek is onmisbaar als je een camperreis in Amerika voorbereidt... (ANWB-Reizen); "...juist voor degenen, die het fenomeen camper niet kennen een prima kennismaking... (Ned. Bibliotheek Centrale); "...Struijks boek is bedoeld als reisgids, maar door de persoonlijke toon is het tegelijkertijd een avontuurlijk en vooral zeer inspirerend boek... (Tussen de Rails); "...Aad Struijk is vaak in Amerika geweest en iedere alinea in dit boek wekt de indruk dat hij het liefst zo snel mogelijk de trein naar Schiphol zou pakken om dat weer te doen. Dat is goed: een reisgids moet reislust uitstralen, je het gevoel geven dat je leven niet compleet is zonder althans dit stukje van de wereld te hebben gezien... (Leeuwarder Courant); "...Struijk, die put uit eigen ervaring, begint met de voorbereidingen thuis en behandelt vervolgens letterlijk alles wat de huurder van een camper tijdens zijn tochten over de Amerikaanse wegen moet weten om niet voor onprettige verrassingen te komen staan... (Nieuwsblad van het Noorden); "...het is een combinatie tussen reisgids en praktisch handboek over het fenomeen camper... (Volkskrant); "...de gids is een produkt van Struijk's ervaringen en een ware aanrader voor mensen die overwegen met een camper door Amerika te trekken... (Travel Magazine Meridian); "...wie graag met een camper in Amerika rond wil trekken, maar zich niet helemaal zeker voelt, heeft aan dit pure praktijkboek een ideale reispartner..." (Brabant Pers); "...BOEKTIP: deze gids is de ideale leidraad bij de voorbereiding thuis tot de uitvoering ter plekke... (Meridian Travel Planner); "..."een zeer handig boekwerk...het loont de moeite dit boek bij de hand te houden als u ooit een dergelijke reis gaat maken..." (WEG-stichting CPNB).
Wilt u dit boek bestellen? Klik op onderstaande link.
REISHANDBOEK COLORADO & WYOMING
Reishandboek Colorado & Wyoming (The West) 

Met een 25 minuten durend radio-interview in de reisrubriek van het programma 'Vijfde Verdieping' (KRO Radio 5) werd REISHANDBOEK COLORADO & WYOMING officieel gepresenteerd. Ofschoon er in het Nederlands verschillende soortgelijke reisgidsen bestaan, is REISHANBOOK COLORADO & WYOMING de eerste niet-vertaalde reisgids over Colorado en Wyoming in Nederland en Belgie. REISHANDBOEK COLORADO & WYOMING is een boek van 504 pagina's en bevat meer dan 125 foto's en afbeeldingen (waarvan diverse pagina-groot in full-color), plus 30 kaarten en plattegronden. Naast een sectie algemene informatie (met onder andere paragrafen over geschiedenis, cultuur, keuken, verkeer, veiligheid, vervoer, gewoontes, accommodaties, etc.) is het boek verdeeld in 50 hoofdstukken waarin een specifiek traject in Colorado en Wyoming (plus een deel van South Dakota) centraal staat. Ofschoon veel aandacht uitgaat naar wereldberoemde attracties als Yellowstone National Park (meer dan 30 pagina's), Rocky Mountain National Park, Mesa Verde National Park en Mount Rushmore National Memorial, treffen lezers tevens uitgebreide informatie aan over minder bekende bezienswaardigheden, historische plaatsen en natuurgebieden. Struijk geeft tevens gedetailleerde bijzonderheden over alle steden en plaatsen aan de routes die hij beschrijft, inclusief details over evenementen, accommodaties etc.
Als extra service voor de lezers van Reishandboek COLORADO & WYOMING heeft Aad Struijk tevens een speciale web site over THE WEST gepubliceerd.
Wilt u dit boek bestellen? Klik op onderstaande link.
Colorado & Wyoming
A. Struijk

Cover A Round of Golf
Rondje Golf 

Naast auteur van reisgidsen is Aad Struijk tevens schrijver van een boek over golf. Deze publicatie, RONDJE GOLF, is een handboek voor iedereen die geinteresseerd is in het spel en er meer over wilt weten. Tegelijkertijd dient het boek als een praktische gids voor de beginnende golfer die nog niet familiair is met de ontelbare begrippen en uitdrukkingen, de vaak niet eenvoudige spelregels en de ontelbare mogelijkheden die golf biedt. RONDJE GOLF is zeer beslist geen instructieboek, maar een in begrijpbaar Nederlands, vlot en vaak humoristische stijl geschreven introductie voor nieuwe en beginnende spelers. Dat RONDJE GOLF duidelijk in een behoefte voorziet blijkt uit het feit dat het boek amper een jaar na introductie reeds in de tweede druk is.
Wilt u dit boek bestellen? Klik op onderstaande link.
Rondje golf
A. Struijk
naar inhoudsopgave deze pagina